Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γραφικός ή επικίνδυνος;

Κατά το σύνταγμα, κάθε Έλληνας δικαιούται να πολιτεύεται και να …φαντασιώνεται ότι είναι εις θέσιν να σώσει την Ελλάδα, ασχέτως αν είναι συνένοχος στη χρεοκοπία της. Αναφαίρετο δικαίωμα επομένως και του κ. Τάκη Μπαλτάκου να θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του όχι από το παρασκήνιο, αλλά και από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής.
Πόσο συνταγματικώς επιτρεπτόν είναι όμως να δηλώνει ευθαρσώς ότι αποσκοπεί στην στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εκκλησίας βεβαίως –βεβαίως για να έχει τύχη η προσπάθειά του; Προφανώς και κινείται εκτός «συνταγματικού τόξου» η φαντασίωση του, αν όχι γραφικού, επικίνδυνου πλέον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, επιστήθιου φίλου του πρωθυπουργού και νυν υπό εκκόλαψιν νέου υποψήφιου σωτήρα του έθνους.
Το σύνταγμα και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο κ. Μπαλτάκος, κατοχυρώνει και κάτι ακόμα: τον ακομμάτιστον χαρακτήραν των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά στα χαρτιά, μάλλον. Ασχέτως αν οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τους μηχανισμούς και τα στελέχη τους, ως τώρα κρατούσαν τα προσχήματα. Οι δε συνδικαλιστές τους διαρρήγνυαν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν ταυτίζονται με κόμματα.
Γιατί το κάνει τόσο προκλητικά λοιπόν τώρα ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης; Για να αποτρέψει την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως υποστηρίζει ή μήπως επειδή πιστεύει ότι με τέτοιες κραυγαλέα αντισυνταγματικές κινήσεις θα τονώσει το ηθικό ενός καταρρέοντος σάπιου συστήματος φαυλοκρατών και πλουτοκρατών; Ποντάρει σε μάχες οπισθοφυλακών και αντιπερισπασμών ή μήπως νομίζει ότι με τη νεκρανάσταση του δόγματος πατρίς-θρησκεία-οικογένεια θα αναχαιτίσει το ρεύμα αλλαγής που μπορεί να σαρώσει και τους πάλαι ποτέ παραδοσιακούς χώρους της παραδοσιακής δεξιάς;

Μια παροιμία λέει «ήταν στραβό το κλίμα, το φαγε κι ο γάιδαρος», που σημαίνει εν προκειμένω ότι «ήρθε ο Μπαλτάκος να ισοπεδώσει ό,τι αξιοπιστία έχει απομείνει στη σχέση της κυβέρνησης με τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας».
 Αλλά το ερώτημα είναι, οι ένστολοι και γενικά τα στελέχη τους, τι του φταίνε του κυρίου Μπαλτάκου; Δεν φτάνει που επί τόσα χρόνια τους αντιμετώπιζαν ως καραβανάδες, μπάτσους και μπαλούρδους, πρέπει σώνει και καλά να αποκτήσουν και την ταυτότητα του «μπαλτάκου»;
Διότι ποιος πιστεύει ότι είναι αγαθές οι προθέσεις του; Τα ψηφαλάκια ενδεδυμένα με αμπελοφιλοσοφίες περί πατρίς θρησκεία οικογένεια είναι το δια ταύτα του. Αλλά οποία ειρωνεία. Αυτοί οι τύποι είναι γνωστό τοις πάσι  ότι ξεπούλησαν και την πατρίδα και τη θρησκεία και την οικογένεια. Η εθνική κυριαρχία πήγε περίπατο. Η θρησκεία είδος εμπορεύσιμο και η οικογένεια στο πυρ το εξώτερο (ποιος τολμά να κάνει δυο και τρία παιδιά και σε τι κόσμο θα τα μεγαλώσει). Κι έχουν το θράσος να θέλουν να πολιτεύονται ακόμα, επικαλούμενοι ακριβώς αυτά που αποδεδειγμένα πλέον δεν είναι ούτε ιερά ούτε όσια για όσους τα επικαλούνται υποκριτικά και ξεδιάντροπα.
Πέρασε η εποχή κύριε Μπαλτάκο που παραμυθιάζατε τους ένστολους. Τα Μνημόνια εσείς τα μαγειρεύατε κι εσείς τα σερβίρατε κακομαγειρεμένα κιόλας στους βουλευτές σας. Αλλά, άλλο «βουλευτής σας» και άλλο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάποιοι κι ευτυχώς είναι οι περισσότεροι , ξέρουν να διαβάζουν και να τηρούν και το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αυτού που εσείς παραδώσατε στην τρόικα αμαχητί και άνευ όρων. Κρίμα.

Αφορμή για όλα αυτά, οι δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου και ο σχολιασμός τους από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ:

«Είναι οι... Ρίζες που εξήγγειλε ο Τάκης Μπαλτάκος κόμμα; Τι κόμμα είναι, αφού ούτε καταστατικό έχει, ούτε πρόεδρο έχει, ούτε μέλη, ούτε καν κατατέθηκε προς έγκριση στον Αρειο Πάγο. Το κόμμα θα γίνει, δεν υπάρχει, μου ομολόγησε ο ίδιος ο Μπαλτάκος και θα το κάνει μόνο και μόνο για να μην αφήσει, όπως λέει, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Θα είναι ανάχωμα επίσης στις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Εν αναμονή λοιπόν του κόμματος, συγκεντρώθηκαν καμιά δεκαπενταριά απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας και δυο-τρεις ιερωμένοι και είπαν «να φτιάξουμε ένα κόμμα, αλλά μην προκαλέσουμε ζημιά στη ΝΔ». Ο κ. Μπαλτάκος είπε το όνομα «Ρίζες» (από τον Εθνικό Ριζοσπαστικό Συναγερμό) λέγοντας πως δεν θέλει πολιτικούς στο κόμμα του (πλην των Β. Καπερνάρου, που το αποδέχθηκε, και Χρ. Ζώη, που δεν το αποδέχτηκε) και έκανε και την πρώτη δήλωση: «Δεν είμαστε κολλημένοι με την μπάλα, δεν θέλουμε να κάνουνε κακό στη ΝΔ». Α, να μην το ξεχάσω. Έγινε συζήτηση και για τη χρηματοδότηση του «κόμματος» όταν αυτό γίνει: Με κουπόνια αξίας έως και 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.